2022do18aug20:30Zwijgende FilmModern Times20:30 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Modern Times (Charlie Chaplin)
Tickets

Concert informatie

Beleef een unieke zomerse filmavond met Charlie Chaplin’s iconische film Modern Times (1936), voorzien van live improvisaties door organist Geerten van de Wetering.

Modern Times bevat een flinke dosis maatschappijkritiek, met name op de voortschrijdende industrialisatie. Maar zoals altijd verpakt Chaplin deze kritiek op zijn kenmerkende, humorvolle manier. In Modern Times maakt hij voor het laatst gebruik van zijn zwerverspersonage The Tramp. De film bekritiseert ook de opkomst van de geluidsfilm. Hoewel de film gebruik maakt van geluidseffecten en Chaplin’s stem (voor het eerst!) te horen is, wordt verder de dramaturgie van de stomme film gebruikt, zoals expressieve mimiek en geschreven tussenteksten. In dit filmconcert zal een spannende mix ontstaan van nieuw geïmproviseerde muziek bij de film en iets van de originele geluidseffecten. Het improviseren is bij organist Geerten van de Wetering in goede handen: hij was finalist bij diverse improvisatieconcoursen en won in 2018 het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. Maak het mee op donderdagavond 18 augustus!

Dit concert vindt plaats in samenwerking met:

Chaplin Filmhuis

Dit filmconcert maakt deel uit van de serie The Sound of Chaplin van het Filmhuis Den Haag. Gedurende deze zomer (juli/augustus) zijn in het Filmhuis Den Haag 10 films van Charlie Chaplin te bekijken, inclusief de tentoonstelling The Sound of Chaplin. Bezoek de website van het Filmhuis voor een overzicht van de hele serie.

Uitvoerenden

❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Modern Times (Charlie Chaplin)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

donderdag 18 augustus 2022 | 20:30 8:30pm

Media

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.