2023do17aug20:30Zwijgende film20:30 KloosterkerkUitvoerenden ❱ The Gold Rush (Charlie Chaplin)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
Tickets

Concert informatie

Een unieke zomerse filmavond met Charlie Chaplin’s meesterlijke film The Gold Rush, voorzien van live improvisaties door organist Geerten van de Wetering.

The Gold Rush uit 1925 vertelt het verhaal over de goudkoorts in Klondike, eind 19e eeuw: mensen op zoek naar geld, voedsel, geluk. De Little Tramp, Chaplins beroemde zwerverspersonage, is een van deze gelukzoekers. Op zijn tocht komt hij echter in een zware sneeuwstorm terecht. Hij zoekt onderdak in een klein verlaten huisje waar hij de crimineel Black Larson en de goedgezinde Big Jim treft. Verlaten van iedereen zijn ze gedwongen te eten wat er te eten valt. Als de storm is gaan liggen komt de Little Tramp in de stad terecht waar, in groot contrast, de welvaart heerst.

Zoals in vrijwel elke Chaplin-film spelen ook in The Gold Rush actuele thema’s mee. In deze film met name thema’s tegen de achtergrond van de ‘roaring twenties’, die niet alleen enorme welvaartsgroei kenden, maar ook een andere kant van de medaille: armoede, honger, de zoektocht naar een betere toekomst, leven tussen hoop en wanhoop. 100 jaar later kunnen we concluderen dat deze thema’s nog onverminderd actueel zijn. Chaplin weet de thema’s op zijn karakteristieke en lichtvoetige wijze te verpakken in een meesterlijke film. Met de live geïmproviseerde muziek door organist Geerten van de Wetering beleef je de film als nieuw!

Deuren open: 20.00u

Uitvoerenden

❱ The Gold Rush (Charlie Chaplin)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

donderdag 17 augustus 2023 | 20:30

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.