2023za16sep20:30Escher & Bach20:30 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch &
❱ Jeroen Alexander Meijer (lichtkunst)
Tickets

Concert informatie

NB 1: Escher & Bach is uitverkocht. We zijn bezig met het organiseren van een tweede uitvoering. Houd de website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief! Op korte termijn volgt meer info.
NB 2: De deuren openen 20.00u.
NB 3: Het Lange Voorhout is i.v.m. voorbereidingen voor Prinsjesdag minder goed bereikbaar per auto.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat de grafische kunstenaar Maurits Escher geboren werd. Escher, beroemd vanwege zijn grafische kunst, had een grote liefde voor muziek, in het bijzonder de muziek van Johann Sebastian Bach.

In het kader van het Escherjaar 2023 organiseert Podium21 een avond waarop het leven en werk van Escher en Bach op bijzondere wijze bij elkaar komen met muziek, lichtkunst en theater. Orgelwerken van Bach, uitgevoerd op het imposante orgel van de Kloosterkerk door organist Geerten van de Wetering, worden afgewisseld met theatrale bijdragen waarin acteur Aus Greidanus bruggen slaat tussen de muziek van Bach en het leven en werk van Escher. Het Haagse lichtkunstenaarsduo David Schoch & Jeroen Alexander Meijer zullen nieuwe lichtkunstwerken vertonen bij de muziek van Bach waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door herhaling, perspectief en schaduw, belangrijke elementen in het werk van Escher.
Een niet te missen avond in het Escherjaar 2023!

Dit concert is onderdeel van de derde editie van Festival Klassiek achter de Duinen. Het festival vindt plaats van 15 t/m 17 september op verschillende plekken in Den Haag.
Bezoekers van Escher & Bach ontvangen op vertoon van hun concertkaartje van 10 t/m 24 september €6 korting op de toegang tot museum Escher in het Paleis. Bij de museumkassa dient u uw concertticket te laten zien.

Uitvoerenden

❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch &
❱ Jeroen Alexander Meijer (lichtkunst)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

zaterdag 16 september 2023 | 20:30 8:30pm

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.