2023za16sep20:30Escher & Bach20:30 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch (lichtkunst)

Concert informatie

In het kader van het Escherjaar 2023 organiseert Podium21 een avond waarop het leven en werk van Escher en Bach op bijzondere wijze bij elkaar komen met muziek, lichtkunst en theater.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat de grafische kunstenaar Maurits Escher geboren werd. Escher, beroemd vanwege zijn grafische kunst, had een grote liefde voor muziek, in het bijzonder de muziek van Johann Sebastian Bach.

Deze avond komen het werk van Escher, de muziek van Bach en Eschers liefde voor muziek en Bach op bijzondere wijze bij elkaar met muziek, lichtkunst en theater. Orgelwerken van Bach, uitgevoerd op het imposante orgel van de Kloosterkerk, worden afgewisseld met theatrale bijdragen over het leven van Escher en zijn ervaringen met muziek, het orgel en Bach. Tijdens de muziek worden nieuw gecreëerde lichtkunstwerken geïnspireerd op het werk van Escher vertoond. Een niet te missen avond in het Escherjaar 2023!

Kaartverkoop en meer info over de uitvoerenden volgt eind mei. Houd de website in de gaten!

Dit concert is onderdeel van de derde editie van Festival Klassiek achter de Duinen. Het festival vindt plaats van 15 t/m 17 september op verschillende plekken in Den Haag.

Uitvoerenden

❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch (lichtkunst)

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Tijd

zaterdag 16 september 2023 | 20:30

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.