2024za10feb20:15Escher & Bach20:15 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch &
❱ Jeroen Alexander Meijer (lichtkunst)
❱ Elma Dekker (sopraan)
Uitverkocht!

Concert informatie

Na de succesvolle eerste editie van Escher & Bach afgelopen september zullen er op 9 en 10 februari 2024 nog twee uitvoeringen plaatsvinden!

Escher & Bach is ontstaan in het kader van het Escherjaar 2023. Maurits Escher, de 125 jaar geleden geboren beroemde graficus, had een grote liefde voor muziek, in het bijzonder de (orgel)muziek van Johann Sebastian Bach. Escher & Bach is een multidisciplinaire voorstelling waarin het leven en werk van Escher en Bach op bijzondere wijze bij elkaar komen met muziek, lichtkunst en theater. Orgelwerken van Bach, uitgevoerd op het imposante orgel van de Kloosterkerk door organist Geerten van de Wetering, worden afgewisseld met theatrale bijdragen waarin acteur Aus Greidanus bruggen slaat tussen de muziek van Bach en het leven en werk van Escher. Het Haagse lichtkunstenaarsduo David Schoch & Jeroen Alexander Meijer vertoont nieuwe lichtkunstwerken bij de muziek van Bach waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door herhaling, perspectief en schaduw, belangrijke elementen in het werk van Escher.

Koop kaarten voor deze bijzondere avond via de ticketbutton hieronder! Op vertoon van uw concertticket krijgt u bovendien €5 korting op een bezoek aan museum Escher in het Paleis van 3 t/m 18 februari. Voorafgaand aan het concert is er rond museum Escher in het Paleis nog meer lichtkunst te bewonderen in het kader van lichtfestival The Hague Highlights.

Uitvoerenden

❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Aus Greidanus (acteur)
❱ David Schoch &
❱ Jeroen Alexander Meijer (lichtkunst)
❱ Elma Dekker (sopraan)

Reserveren & Voorverkoop

Uitverkocht!

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

zaterdag 10 februari 2024 | 20:15 8:15pm

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.