2022vr25feb20:00Dromen als MessiaenLa Nativité du Seigneur20:00 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
Tickets

Concert informatie

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel. De video-animaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Dromen als Messiaen stond gepland op 24 december 2021, maar kon toen niet doorgaan vanwege corona-maatregelen. Het concert is verplaatst naar vrijdagavond 25 februari om 20.00u en vindt nu plaats tijdens The Hague Highlights, een lichtfestival van 23 t/m 27 februari in het Haags Museumkwartier. Beleef binnen in een donkere Kloosterkerk gevuld met lichtanimaties de muziek van Olivier Messiaen en geniet buiten voor of na het concert van lichtanimaties op oude gevels in het Museumkwartier!

Dit concert vindt plaats in samenwerking met Classical NOW!

Uitvoerenden

❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

vrijdag 25 februari 2022 | 20:00

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.