2022vr16dec08:00vr09:00Dromen als Messiaen08:00 - 09:00 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
Tickets ochtendconcert

Concert informatie

De deuren openen om 7.30u. Voorafgaand aan het ochtendconcert is er voor iedere bezoeker een kopje koffie + croissant.

Beleef een unieke totaalervaring van muziek en video-animaties in de vroege ochtend vlak voor Kerst!
Na groot succes in februari zal Dromen als Messiaen nog een laatste keer Den Haag aan doen, op 15 en 16 december in de Kloosterkerk. Tijdens Dromen als Messiaen klinkt de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, aangevuld met spectaculaire lichtprojecties. Deze december-editie is extra bijzonder: ditmaal is er niet alleen een avonduitvoering (15 december 20.00u), maar ook een ochtenduitvoering in het vroege donker (16 december 8.00u)! Rond zonsopgang (8.46u) klinkt het laatste deel. Organist Geerten van de Wetering en audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx tekenen voor de uitvoering.
Een magische kerstbeleving in de vroege ochtend!

Voor het ochtendconcert kunt u hieronder via de ticketbutton kaarten kopen. Liever naar het avondconcert (of beide)? Koop via deze link tickets voor het avondconcert!

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel. De beeldanimaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Uitvoerenden

❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets ochtendconcert

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

vrijdag 16 december 2022 | 08:00 8:00am - 9:00am

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.