2022do15dec20:00Dromen als Messiaen20:00 KloosterkerkUitvoerenden ❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
Tickets avondconcert

Concert informatie

De deuren openen om 19.30u.

Beleef een unieke kerstervaring met muziek en video-animaties!
Na groot succes in februari zal Dromen als Messiaen nog een laatste keer Den Haag aan doen, op 15 en 16 december in de Kloosterkerk. Tijdens Dromen als Messiaen klinkt de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, aangevuld met spectaculaire lichtprojecties. Deze december-editie is extra bijzonder: ditmaal is er niet alleen een avonduitvoering (15 december 20.00u), maar ook een ochtenduitvoering in het vroege donker (16 december 8.00u)! Organist Geerten van de Wetering en audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx tekenen voor de uitvoering. De avonduitvoering vindt plaats tijdens festival The Hague Highlights: na afloop van het concert zijn diverse bijzondere lichtinstallaties te zien rond de Kloosterkerk op het Lange Voorhout.
Hoor en zie Messiaen zijn muziek met video-animaties als nooit tevoren!

Voor het avondconcert kunt u hieronder via de ticketbutton kaarten kopen. Liever naar het ochtendconcert (of beide)? Koop via deze link tickets voor het ochtendconcert!

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel. De beeldanimaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Uitvoerenden

❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets avondconcert

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Other Events

Tijd

donderdag 15 december 2022 | 20:00

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.