december, 2022

2022vr16dec20:15Dromen als MessiaenDecember 202220:15 KloosterkerkUitvoerenden: ❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
Tickets

Concert informatie

In februari dit jaar vond, na driemaal vanwege corona-maatregelen uitgesteld te zijn, Dromen als Messiaen plaats: de uitvoering van de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen met lichtprojecties. Vanwege het grote succes van deze uitvoering zal Dromen als Messiaen dit jaar nog eenmaal plaatsvinden, en wel in de periode waarin het stuk thuishoort: de tijd rond kerst. Organist Geerten van de Wetering en audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx geven de bezoekers nogmaals de kans zich te laten onderdompelen in de bijzondere klank- en kleurwereld van Messiaen. Op vrijdagavond 16 december kunt opnieuw of alsnog getuige zijn van dit bijzondere muziek- en lichtspektakel! Ook deze keer vindt Dromen als Messiaen plaats tijdens festival The Hague Highlights: na afloop van het concert zijn diverse bijzondere lichtinstallaties te zien rond de Kloosterkerk op het Lange Voorhout.

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel. De beeldanimaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Uitvoerenden

❱ Marcel Wierckx (video kunstenaar)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Tijd

vrijdag 16 december 2022 | 20:15

Contactinfo

Stichting Podium21 Laan Van Meerdervoort 664 2564 AL Den Haag Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.
    X