2022wo26okt14:00wo14:45Kinderconcert (4+)Babar het olifantje14:00 - 14:45 KloosterkerkUitvoerenden ❱ New European Ensemble
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Tobias Wenting (verteller)
Tickets

Concert informatie

Ook dit jaar zal er weer een kinderconcert plaatsvinden in de Kloosterkerk tijdens festival de Betovering. Na de succesvolle en enthousiast ontvangen uitvoering van Carnaval des Animaux in 2021, staat dit jaar een andere klassieker op het programma: het verhaal over Babar het olifantje, met muziek van Francis Poulenc. Beleef de avonturen van Babar het olifantje mee, uitgevoerd door het New European Ensemble, organist Geerten van de Wetering en verteller Tobias Wenting!

De verhalen over olifantje Babar ontstonden begin 20e eeuw, toen Cécile de Brunhoff haar kinderen voor het slapen gaan verhalen vertelde over een olifantje die de jungle verliet, in de stad terecht kwam en daar allerlei avonturen beleefde. Door haar man, Jean de Brunhoff, werden daar later tekeningen bij gemaakt. Vanaf 1931 werden de verhalen en tekeningen uitgegeven in boekjes, waarna Poulenc er in de jaren ’40 muziek bij schreef.

Tickets bestel je gemakkelijk via de ticketlink!

Dit concert vindt plaats in het kader van Festival de Betovering, internationaal kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar, van 21 t/m 29 oktober (herfstvakantie) in Den Haag.

Uitvoerenden

❱ New European Ensemble
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Tobias Wenting (verteller)

Reserveren & Voorverkoop

Tickets

Locatie

Kloosterkerk

Lange Voorhout 2

Tijd

woensdag 26 oktober 2022 | 14:00 - woensdag 26 oktober 2022 | 14:45

Contactinfo

Vragen of op zoek naar informatie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres of via dit formulier.